PROSINEC - ČAS PŘEKVAPENÍ

25.12.2017 23:37

Ahoj čtenáři, ahoj čtenářky!

A je to konečně tady! Zdravíme vás zase po měsíci ze školky ve Staré Huti, ze školky se zimní výzdobou plné sněhuláků, vloček a andělíčků, ze školky plné příjemné vánoční atmosféry.

Prvního prosince, byl to pátek před první adventní nedělí, k nám přijelo divadélko s přestavením „O ZAMILOVANÉ ČERTICI“. Byl to nádherný den! Krásné čertí představení, první prosincový den a to znamená i první políčko v adventním kalendáři a díky sněžení i první sněhové hrátky na zahradě. No uznejte, lépe to příroda zařídit zkrátka nemohla!

Hned posléze se zapalovala první adventní svíčka a horlivě se očekával příchod Mikuláše s andílky a čerty (5. 12.). Naše děti jsou hodné, šikovné a proto k nám přišli i hodní čerti – děti byly statečné a téměř vůbec se čertů nebály. Tímto také mnohokrát děkujeme Mikulášovi, že si i na naše děti udělal čas.

Vánoční tématika je dětem velice blízká a proto i činnosti a povídání o Vánocích je plné snů, lásky, míru a úsměvů ve tvářích. Každotýdenní zapalování adventních svíček, odhalování políček v adventním kalendáři, psaní dopisů Ježíškovi, vaření vánočního punče, zpěv koled i tradiční házení bačkorou, pouštění lodiček, rozkrajování jablka, lití vosku (místo olova) a další a další kouzelné činnosti mohou děti ve školce o vánocích zažít.

Nejvíce se však těší na den, kdy pod stromečkem najdou zabalené dárky od Ježíška. V tomto roce k nám do školky Ježíšek přišel 19. 12. 2017. Veliké poděkování patří rodičům, kteří se zapojili a dětem zakoupili didaktické pomůcky, hračky a dětské hry – MNOHOKRÁT DĚKUJEME. Děti měly obrovskou radost.

V tomto měsíci jsme měli i vánoční besídky, které byly spojené s tvořením s rodiči. Každá třída měla vyhraněné jedno odpoledne, kdy předvedla krátké vystoupení rodičům a následně si děti s rodiči společně vytvořili vánoční výrobek, který si odnesli domů. V pozadí hrály vánoční koledy, navzájem se ochutnávalo vánoční cukroví a především se užívala vánoční atmosféra. Tímto děkujeme všem rodičům, kteří si na besídky udělali čas a zúčastnili se. Také děkujeme všem, kteří s sebou přinesli na ochutnání vánoční cukroví – krása pro oči i mlsné jazýčky :).

Než jsme se s dětmi rozloučili a popřáli si šťastný Nový rok, vyjeli jsme na výlet do Čechovi Stodoly. Není to náš první výlet do stodoly, například v loňském roce jsme tam byli na Masopustní výstavě a musíme podotknout, že vždy je to tam nádherné. Kromě toho, že se děti něco nového dozví a že si mohou prohlédnout výstavku, si po každé prohlídce vytvoří tematický výrobek se kterým odjíždí domů.

Nyní jsme již opravdu naladěni na vánoční atmosféru a odpočítáváme dny a hodiny, kdy usedneme s rodinami ke Štědrovečernímu stolu a zpoza dveří uslyšíme zacinkání kouzelného zvonečku…

Všem vám ze srdce přejeme: „VEČER PLNÝ PŘEKVAPENÍ, POCIT, KTERÝ JINDY NENÍ, DOBRÉ JÍDLO DO BŘÍŠKA, BOHATÉHO JEŽÍŠKA. TOHLE VŠECHNO NA VÁNOCE, HODNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE.“

Krásné Vánoce, za MŠ Stará Huť Kristýna Kadlecová.