Únor - veselá a hravá školka

12.03.2018 17:35

Milí čtenáři,

Vítáme vás zpátky u zpráviček z naší školičky ve Staré Huti.

Nejkratší měsíc v roce, měsíc Únor, jsme započali představením Vandy a Standy - „5 klíčů bezpečného stravování“. Představení bylo poučné, zábavné a děti byli do představení dokonce i zapojeny.

O pár dní později jsme se s dětmi zúčastnili ještě jednoho „představení“, do kterého jsme byli vtaženy - barevné, plné peříček a malých i velkých zobáčků – přijelo k nám ptactvo! Ptáci hnědí i pestře barevní, malí i velcí. Každý malý školkový kamarád mohl mít na ruce některého okřídleného kamaráda a to vám byl teprve zážitek, když byl ten ptačí kámoš větší jak naše děti! Všechna dětská očka zářila nadšením a tváře se tvarovaly do šťastných úsměvů nejen dětem.

V tomto měsíci jsme si také vyjeli na výlet do Prahy, konkrétně do Pražského divadla „U Hasičů“ na divadelní představní s názvem „Zimní příběhy včelích medvídků“. V divadle zněly známé písničky a tak si děti s herci mohly i zazpívat. Představení bylo krásné a nechyběly ani chvíle napětí.

V závěru měsíce jsme kulturní akce završili malou školkovou záležitostí, na kterou se děti celý měsíc těšily. Záležitostí, která zahrnuje spoustu tanečních kreací, písniček, veselou výzdobu i řadu originálních masek – KARNEVALEM. K vidění byli rytíři a princezny, želví Ninjové, piráti, indiáni, kouzelníci, mořské panny a další a další krásné masky.

 

Karnevalu předcházelo vyprávění s názornými ukázkami o tradičních zvyklostech Masopustního období a následného postního období včetně pečení masopustních koláčků. Také jsme s dětmi pokračovali na námět Vandy a Standy v tématu zdravého životního stylu a zdravého stravování – protože rýma nás vůbec nebaví. Naše aktivity zabrousily i k letošní zimní olympiádě, kterou děti společně s rodiči sledují a tak jsme jejich nadšení využili – využilo se prostor v tělocvičně a hráli jsme si na lyžaře, prohlédli si hokejovou výzbroj jednoho z našich spolužáků,… A v zasněžené dny jsme se věnovaly sněhovým hrátkám na zahradě – stavění sněhuláků, koulování, tvorba cestiček, stavby domků pro zvířátka atd.

 

Možná to byl nejkratší měsíc v roce, ale i přesto jsme toho s dětmi zažili mnoho. Teď už se těšíme, co nám přinese měsíc Březen.

 

Na viděnou za měsíc, za kolektiv MŠ, Kristýna Kadlecová.